Dakpannen vervangen

Het komt wel eens voor dat dakpannen kapot gaan, dat de panlatten gaan rotten of breken of dat de nokvorsten gescheurd zijn.

Het komt wel eens voor dat dakpannen kapot gaan, dat de panlatten gaan rotten of breken of dat de nokvorsten gescheurd zijn. Dit komt vooral bij oudere daken voor. Als deze nokvorsten in cement liggen of als het dak met sneldekkers is bedekt, kan de specie poreus worden, waardoor bovenstaande problemen kunnen voorkomen. Regen kan op lange termijn zorgen voor mossen en algen op de dakpannen en het water kan zelfs doorslaan. Dit zorgt voor een lekkage in het dak. Dit kan voor verkleuring zorgen, maar ook heeft het invloed op de onderdakconstructie. Vaak is het echter zo dat niet alle dakpannen kapot zijn en dus maar een gedeelte vervangen dient te worden.

Door de oude dakpannen te gebruiken kunt u aanzienlijke besparen op een renovatie van het dak. Zo kan bijvoorbeeld een dampdoorlatende folie worden aangebracht of kunnen nieuw panlatten worden gemonteerd. Is het wel nodig om dakpannen te vervangen? Dan zal Dakenheer uw dakpannen goedkoop vervangen door geglazuurde pannen of juist edelen engobe dakpannen. Dit is erg duurzaam en zorgt ervoor dat uw dakpannen lang meegaan.

Met behulp van een flexibele dakmortel worden de nokvorsten vastgezet. Daarnaast bieden wij dakisolatie aan en kunnen een pannendak repareren en renoveren. Voor dakisolatie zijn er wellicht diverse subsidies mogelijk. Wij hebben het juiste personeel in dienst, die over de juiste materialen en kennis beschikken om zowel kleine huizen of complete villa’s van een pannendakreparatie of –renovatie te voorzien.

Hulp nodig? Chat met ons