Stormschade dak

Stormschade aan uw dak repareren én voorkomen! Wij helpen u graag.

Stormschade dak laten repareren en voorkomen

Hevige storm en windhozen kunnen leiden tot stormschade aan het dak. Tijdens een storm waaien dakpannen, dakgoten of soms hele daken van het pand af. In sommige gevallen is het pure overmacht, maar vaak liggen er oorzaken aan ten grondslag die makkelijk voorkomen kunnen worden.

Bij het aanbrengen van dakbedekkingssystemen moet er ten alle tijden rekening worden gehouden met de wind. Dakenheer doet dat middels een windbelastingberekening. Dit doen wij op basis van de voorschriften en berekeningen van de fabrikant van de toe te passen dakbedekking. Hierbij voldoen onze daken altijd aan de eisen. Zowel bij hellende daken (bijvoorbeeld dakpannen) als platte daken (bijvoorbeeld bitumen dakbedekking). Bij deze keuze houden we altijd rekening met materiaal- en bevestigingskeuze.

Voorkom stormschade aan uw dak

Veel daken in Nederland voldoen niet aan de normen van deze tijd. Enkele voorbeelden hiervan zijn losliggende nokvorsten, slechte conditie van ballast dakbedekkingssystemen en dakonderhoud.

Nokvorsten en ballast dakbedekkingssystemen

Veel daken hebben losliggende nokvorsten. Hiervan is het cement volledig losgelaten van de nokvorsten. Met één serieuze windvlaag is de kans groot dat de nokvorsten wegwaaien, waardoor de kans op waterschade in uw huis aanzienlijk is. Daarnaast zien we vaak dat ballast dakbedekkingssystemen geen of te weinig ballast (vaak in de vorm van kiezels) hebben. Hierdoor laat de dakbedekking los. In dat geval branden wij een nieuwe laag dakbedekking over de losliggende dakbedekking.

Goed dakonderhoud verkleint kans op schade

Stormschade aan uw dak is ook deels te voorkomen door kwalitatief goed dakonderhoud. Wanneer daken niet worden onderhouden kan door veroudering en werking dakafwerkingen of -systemen gaan loslaten. Dit zijn de plaatsen waar de storm of windhoos zich aan vastgrijpt. In sommige gevallen rukt de kracht van moeder natuur een geheel dak los. Door preventief onderhoud en inspectie door een vakman worden gebreken vroegtijdig gesignaleerd en gerepareerd.

Heeft u twijfels over de stormvastheid van uw dak? Wij komen graag bij u langs om het dak te inspecteren. Afhankelijk van het daksysteem hebben wij meerdere oplossingen om de daken weer stormvast te krijgen.

stormschade
Hulp nodig? Chat met ons