Vogelwering dakgoot

Daken, goten en schoorsteenkanalen vogelvrij houden

Vogelwering bij daken

Vogels zoals duiven, kauwen, mussen, kraaien en roeken zoeken graag beschutting. Kleine ruimtes onder uw dakpannen zijn ideale schuilplaatsen voor weer, wind en andere (roof)dieren. Vogels nestelen graag in uw dakbeschot. Daarnaast pikken ze graag aan uw isolatiemateriaal. Het gevolg is lekkages, schimmel en houtrot.

Het dak is ideaal voor vogels, maar u wilt natuurlijk geen overlast!

De oplossing hiervoor is het plaatsen van dakvoetprofielen. Deze brengen we aan aan de onderkant van het dakbeschot. Zo voorkomen we dat de vogels uw gehele dak als schuilplaats gaan gebruiken. Graag helpen we u met de beste oplossing voor het weren van vogels onder uw dak.

Vogelwering in dakgoten

Vogels laten een hoop troep achter in uw dakgoten. Het zijn echte verzamelaars. Takjes, isolatiemateriaal, restjes afval en natuurlijk een hoop vogelpoep. Hierdoor kunnen uw goten vervuild en verstopt raken, waardoor lekkage en wateroverlast op de loer liggen. Daarom is het belangrijk vogels te weren uit uw goten.

 

Vogelwering aanbrengen in uw dakgoten voorkomt overlast. Hier kan Dakenheer u uitstekend in adviseren. We komen graag vrijblijvend bij u langs en overleggen over de juiste oplossing.

Vogelwering voor schoorsteenkanalen

Vogels gebruiken ook uw schoorsteenkanaal als fijne plek voor het bouwen van een nestje. Het gevolg is een verstopping, of ergere overlast. Bij het stoken van uw kachel of open haard kan het nestje een schoorsteenbrand veroorzaken.

Dakenheer inspecteert uw schoorsteenkanaal:
● we controleren uw schoorsteenkanaal eens per jaar op verstopping door nesten of een ander probleem
● we overleggen met u wat het probleem is en wat de beste werkwijze is
● we verwijderen het nest of verstopping met behulp van ‘nestboren’

Indien nodig adviseren we het plaatsen van een kap op de schoorsteen om herhaling in de toekomst te voorkomen. Maak hiervoor, geheel vrijblijvend, een afspraak met Dakenheer.

Hulp nodig? Chat met ons