Vogelwering dakgoot

Daken, goten en schoorsteenkanalen vogelvrij houden

Vogelwering dakgoot, zonnepanelen & schoorsteen bij daken

Duiven, kauwen, mussen, kraaien en roeken. Het zijn voorbeelden van vogels die graag beschutting zoeken. De kleine ruimtes onder uw dakpannen zijn ideale schuilplaatsen voor weer, wind en andere (roof)dieren. Vogels nestelen zich graag in uw dakbeschot, en brengen zo schade aan uw dak. Ze pikken graag aan uw isolatiemateriaal en verstoppen dakgoten. Het gevolg is lekkages, schimmel en houtrot.

Het dak is ideaal voor vogels, maar voorkom overlast!

De oplossing hiervoor is het plaatsen van dakvoetprofielen. Deze brengen we aan de onderkant van het dakbeschot aan. Zo voorkomen we dat de vogels uw gehele dak als schuilplaats gaan gebruiken. Graag helpen we u met de beste oplossing voor het weren van vogels onder uw dak.

Vogelwering dakgoot

Takjes, isolatiemateriaal, restjes afval en een hoop vogelpoep. Vogels zijn echte verzamelaars en laten veel troep achter in uw dakgoten.  Hierdoor raakt uw dakgoot vervuild en verstopt, waardoor lekkage en wateroverlast op de loer liggen. Daarom is het belangrijk vogels te weren uit uw dakgoten.

Vogelwering aanbrengen in uw dakgoot voorkomt overlast. Hier kan Dakenheer u uitstekend in adviseren. We komen graag vrijblijvend bij u langs en overleggen over de juiste oplossing.

Vogelwering zonnepanelen

Steeds meer mensen hebben zonnepanelen op het dak. Ook zonnepanelen zijn voor vogels ideaal om beschutting te zoeken. Het nestelen van vogels onder uw zonnepanelen heeft echter ook veel nadelen. Het kan leiden tot geluidsoverlast, minder goede ventilatie, een minder rendement van uw zonnepanelen én er is een verhoogd risico op brandgevaar. Wij helpen u graag met de vogelwering voor zonnepanelen.

vogelwering dakgoot zonnepanelen schoorsteen

Vogelwering voor schoorsteenkanalen

Tenslotte gebruiken vogels uw schoorsteenkanaal als fijne plek voor het bouwen van een nestje. Het gevolg is een verstopping van uw schoorsteen of erger. Bij het stoken van uw kachel of open haard kan het nestje namelijk een schoorsteenbrand veroorzaken.

Dakenheer inspecteert uw schoorsteenkanaal:
● we controleren uw schoorsteenkanaal eens per jaar op verstopping door nesten of een ander probleem
● we overleggen met u wat het probleem is en wat de beste oplossing is
● we verwijderen het nest of verstopping met behulp van ‘nestboren’

Indien nodig adviseren we het plaatsen van een kap op de schoorsteen om herhaling in de toekomst te voorkomen. Maak hiervoor, geheel vrijblijvend, een afspraak met Dakenheer.

Hulp nodig? Chat met ons